Obvinený z porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Kriedami pokreslili stenu domu. Ukradli dvere

26.01.2010 Celý región

Obvinený z porušovania ochrany rastlín a živočíchov: Z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov obvinili včera policajti zo Sniny 64 ročného muža z obce Zemplínske Hámre, okr. Snina.
Obvinený muž v októbri minulého roku v katastrálnom území obce Zemplínske Hámre vyrúbal bez povolenia celkovo 60 ks dreviny druhu čerešňa vtáčia, javor horský, jelša lepkavá, vŕba krehká, vŕba rakytová, hrab obyčajný a lieska obyčajná. Svojím konaním tak porušil všeobecne záväzné právne predpisy na ochranu prírody a krajiny, pričom majetková škoda ktorú spôsobil bola vyčíslená na 100. - € a ekologická škoda na 25 294,92€.

Kriedami pokreslili stenu domu:
Policajti zo Slovenskej Kajne vypátrali páchateľov, ktorí ešte v septembri 2009 pokreslili jeden z rodinných domov v obci Továrne, okr. Vranov n/Topľou.
Z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu poškodzovania cudzej veci sú obvinení dvaja miestni chlapci vo veku 18 a 19 rokov. Večer 9.9.2009 prišli k domu, pričom starší otvoril bránku a farebnými kriedami pokreslil rôznymi nápismi prednú stenu domu. Kriedy mu cez plot z bočnej uličky podával mladší obvinený. Škoda na fasáde bol vyčíslená na 20. - €.

Ukradli dvere:
Prešovskí policajti vyšetrujú od včera krádež dverí na jednom z prešovských sídlisk.
Ku krádeži došlo niekedy v dobe od 19.1.2010 do 20.1.2010. Doposiaľ neznámy páchateľ na Sibírskej ulici vošiel do vchodu jednej z bytoviek a na prízemí ukradol neuzamknuté drevené presklenné. Tie oddeľovali vstupnú chodbu od chodby so schodiskom. Krádež na polícií nahlásil včera jeden z obyvateľov bytovky. Škoda je vyčíslená na 282,15€. Polícia začala v prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.
 

Vyberte región